Medewerkers vertellen

Een kijkje in de wereld van Bekkers Autoschade

Wij werken bij Bekkers in een team van gepassioneerde en professionele medewerkers. Om die passie vast te houden vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers de ruimte krijgen om hun werk goed te doen. Sterker nog, wij verwachten van jou dat je jouw werk goed uitvoert en de klant in een veilig auto weer naar huis stuur. Dan kan jij aan het eind van de dag namelijk ook met een goed gevoel naar huis.

 

Mark van Houtum

Vestigingsmanager Eindhoven

“Je ziet hoe ze binnenkomen en je ziet hoe ze weggaan. Dat is het beste gevoel van mijn werk."

Een dag in het leven van Mark, Vestigingsmanager in Eindhoven

,,Je ziet hoe beschadigd ze binnenkomen en je ziet hoe netjes ze  weggaan: mooi, geheel schadevrij en blinkend. Dat is het beste gevoel van mijn werk.”

De klant staat voorop

Bij Bekkers vinden we het belangrijk dat de auto weer helemaal veilig aan de klant wordt afgeleverd. Geen tijdsdruk, niet inleveren op kwaliteit, maar gewoon een uitstekende reparatie – dat maakt ons anders dan andere schadeherstelbedrijven. ,,Je merkt hier dat je de tijd krijgt om je werk goed uit te voeren. Maar ook dat je het beste materiaal en gereedschap krijgt, en de juiste opleidingen.” vertelt Mark, ,,Het doel is om de klant tevreden de deur uit te laten gaan, en te weten dat de auto 100% veilig is om de weg weer op te gaan.”

Een hecht team en een sterke samenwerking

Mark: ,,Zodra ik ’s ochtends binnenkom start ik met kijken wat we die dag aan werkzaamheden verricht moeten worden. Ik verdeel deze werkzaamheden over de collega’s en begeleid ze gedurende de dag in hun werkzaamheden. Een andere rol welke ik vervul is het verzorgen van de communicatie tussen de werkplaats en kantoor. Alle communicatie met betrekking tot de planning loopt via mij.” Communicatie is in de garage ontzettend belangrijk, omdat we samen verantwoordelijk zijn voor het eindresultaat. ,,Het herstellen van de auto is een groot deel van ons werk maar het optimaal bedienen van de klant is ook een belangrijk onderdeel. Met het hele team proberen wij de verwachting van de klant niet waar te maken, maar te overtreffen. Telkens als dat lukt geeft dat een ontzettende kick.”

Niet alleen maar ABC’tjes

Naast de reguliere schades krijgen we bij Bekkers ook grotere schadegevallen binnen. Mark: ,,Dat vind ik wel de leukere projecten. De complexiteit die komt kijken bij exotische merken zoals bijvoorbeeld een McLaren zorgt ervoor dat het werk uitdagend blijft en nooit gaat vervelen. De diversiteit aan materiaalsoorten en reparatiemethodieken maakt het interessant en daardoor is de voldoening des te groter als je het eindresultaat ziet.”

Altijd weer een nieuwe uitdaging

,,Ik ben niet het type dat snel switcht, maar dat is bij Bekkers ook niet nodig.” vertelt Mark, ,,Als jij aangeeft meer uitdaging te willen en laat zien dat je dat ook aankan, is dat hier geen probleem.” Hij is 23 jaar geleden zelf gestart als leerling monteur en doorgegroeid naar vestigingsmanager. ,,Ik heb lang in de vestiging in Helmond gewerkt en toen ik meer uitdaging zocht kon ik hier in Eindhoven als manager starten. We werken hier in het topsegment auto’s en ik begeleid daarnaast meer collega’s, dus ik kan de komende tijd weer vooruit wat betreft uitdaging!”

Lucien Guebey

Coördinator Spuiterij

"Ik ben gebleven omdat ik mij door de jaren heen kon ontwikkelen en bewijzen als vakman."

Een dag in het leven van Lucien, Coördinator Spuiterij in onze vestiging in Eindhoven

,,Naast allround werkzaamheden in de spuiterij houd ik me vooral bezig met het organiseren van een goede werkverdeling binnen de afdeling en zorg ik dat alles op rolletjes verloopt.”

Afwisseling in het werk

,,In de ochtend start ik met het doornemen van de werkorders. Ik geef dan iedereen in de spuiterij een taak en ga zelf de ene week voorbewerken en de andere week spuiten. Soms help/adviseer ik de calculators of een klant als het gaat om spuitwerk. Ook verricht ik meestal de lakcontroles als de jongens klaar zijn. Dus een hoop afwisseling.” vertelt Lucien, ,,Maar ook de wagens zijn heel verschillend. De ene keer sta je aan reguliere merken te werken, de andere keer staan er Porsches en Bentleys in de werkplaats.”

Bijzondere bolides

Lucien: ,,Naast ‘gewone’ auto’s en auto’s uit het topsegment komt er zo nu en dan ook nog wat anders de werkplaats binnen rijden.” Bekkers werkt bijvoorbeeld samen met de technische universiteit in Eindhoven. Wij helpen bijvoorbeeld het Universitaire Racing Team (URE) met de elektrische racewagen en het Solarteam met de auto op zonne-energie. ,, Het is heel bijzonder om daaraan mee te mogen werken en deze mensen te leren over het bewerken van de meest exotische materialen zoals carbon. Het is heel speciaal wanneer je die studenten dan met trots in hun wagen ziet rijden!”

Het blijft uitdagend

Wanneer je van 2 auto’s waarop het zelfde kleurnummer lak is aangebracht is de kans klein dat de aangemaakte kleur van de ene ook geschikt is voor de andere. "Binnen één en hetzelfde kleurnummer bestaan soms wel 10 verschillende tinten. De uitdaging is dan aan de vakman, om uit deze tinten exact de juiste te mengen en deze te verwerken op de auto. Ook de manier van verwerking beïnvloed de uiteindelijke kleur. Hierbij dient gedacht te worden aan het aantal laklagen en manier van spuiten." Dit alles vraagt om de juiste kennis, materialen en tijd. Goed werk heeft tijd nodig. Daar krijgen onze medewerkers dan ook de ruimte voor. Bij Bekkers gaat kwaliteit boven kwantiteit. Resultaat: een mooi herstelde wagen, een tevreden klant en een trots team!”

Een baas met passie

Bij Bekkers draaien we op passie en dat zie je terug bij iedereen. Harry Bekkers is dagelijks te zien in de werkplaats en hij weet hoe het eraan toe gaat. ,,Sommige bazen maken zich niet druk om kleine dingen, maar als er hier nieuw gereedschap worden gevraagd zit hij er direct bovenop. Alles om zijn personeel te voorzien van de beste tools om mee te werken, en dat is heel fijn. Daarnaast heeft hij verstand van het vak. Wij vertrouwen hem als baas, en hij ons als medewerkers.”

Al 13 jaar bij Bekkers

,,Een behoorlijke tijd al hè? Ik heb hiervoor altijd bij kleine schadebedrijfjes gewerkt dus het was wel even wennen.” aldus Lucien, ,,Maar ik ben gebleven omdat ik mij door de jaren heen kon ontwikkelen en bewijzen als vakman. Ik kreeg de kans om me verder te ontwikkelen en krijg nu de vrijheid en verantwoordelijkheid over mijn eigen werk.”

 
 

Vincent Bekx

Directie assistent

“Het maakt niet uit in welke vestiging ik die dag aan het werk ben; ik voel me overal thuis."

Een dag in het leven van Vincent, directie assistent bij Bekkers Autoschade Groep.

"Geen dag is hetzelfde. Op de ene dag ben ik bezig met de omzetontwikkelingen en de andere dag sta je met externe partners in de werkplaats te brainstormen over mogelijke verbeterplannen.”

Hier word je serieus genomen

,,Ik kwam hier binnen als ‘studentje’ voor mijn 3e jaars stage, maar werd direct serieus genomen.” vertelt Vincent,  ,,Samen met Harry en Inge Bekkers zat ik de eerste dag al om tafel om te bespreken wat ik allemaal kon gaan doen. Je voelt je serieus genomen, ze kijken hier naar wat je kwaliteiten zijn en niet naar enkel wat je gestudeerd hebt of hoe veel ervaring je al hebt.”

Één team, één doel

Vincent: ,,De dynamiek bij Bekkers is super. Je voelt je vrij, omdat je de verantwoordelijkheid krijgt over je eigen werk, en dat zie ik bij alle vestigingen terug.” Naast Eindhoven heeft Bekkers ook een vestiging in Helmond en Valkenswaard. ,,Ondanks dat het drie aparte bedrijven zijn met ieder hun eigen expertise, is er wel een hechte band. Iedereen kent elkaar en kan goed met elkaar overweg. Het maakt niet uit in welke vestiging ik die dag aan het werk ben; ik voel me overal thuis.”

Van kleine projecten tot grote projecten

,,Op een normale dag ben ik met allerlei ondersteunende taken bezig, maar ik werk ook aan grotere projecten.” vertelt Vincent, ,,Nu zit ik met een externe partij samen om te kijken wat we binnen Bekkers kunnen optimaliseren, zodat we nog efficiënter kunnen werken en processen kunnen vergemakkelijken voor onze medewerkers. Het is heel gaaf om daaraan mee te mogen helpen en straks te kunnen implementeren.”

Een open sfeer met ruimte voor feedback

De ontwikkeling van onze medewerkers en onze werkzaamheden als organisatie vinden we ontzettend belangrijk. Daarom is het niet meer dan normaal dat we bij Bekkers een open sfeer stimuleren waarin men elkaar aan kan spreken en feedback kan geven. Vincent: ,,De sfeer is heel familiair en gezellig. Er is altijd tijd voor een grapje, maar je mag elkaar ook gewoon wijzen op iets wat beter kan. Je wordt hier niet afgerekend op fouten of oneffenheden, maar gestimuleerd om ze op te lossen en te verbeteren. Dat zegt de directie ook altijd: De kunst is niet om harder te werken, maar om slimmer te werken. Dat leeft in het bedrijf.”

Waar een wil is, is een weg

Vincent: ,,Ik heb wel ondervonden dat als je wilt, je hier een weg kunt vinden. Er komen hier mensen binnen die van monteur doorgroeien naar calculator. Je krijgt hier alle middelen en tijd om te groeien, zolang je zelf maar wilt. Er zijn maar weinig mensen die kunnen zeggen dat ze ergens als stagiair begonnen zijn en al snel het vertrouwen krijgen om deel te nemen aan beleidsvergaderingen en aan tafel te zitten met externe partijen om een efficiencyslag te maken voor de organisatie. Ik ben trots om te werken bij Bekkers, een bedrijf waar je serieus genomen wordt en waar je de ruimte krijgt om je te ontplooien.”

David Bloemers

Bentley approved plaatwerker/monteur 

Een dag in het leven van David, Monteur/plaatwerker in onze vestiging in Eindhoven

,,Ik ga elke dag fluitend naar mijn werk en fluitend naar huis. Bij Bekkers heb ik de kans gekregen als student te beginnen en door te groeien naar waar ik nu sta.”

De autowereld vernieuwd

Auto’s van vroeger zijn niet meer de auto’s van nu. Schadeherstelwerk verandert enorm en dat merken onze medewerkers ook: ,,Vorige week kwam een Range Rover de werkplaats binnen. Zo’n auto is helemaal van aluminium in plaats van staal. Dat vraagt ander soort herstelwerk, dat moet je anders bewerken.” vertelt David. En dat soort nieuwe technieken maken het werk heel afwisselend en interessant.”

De appel valt niet ver van de boom

David: ,,Ik was vrij jong toen ik de keuze maakte om in dit vakgebied te gaan werken: in mijn familie zat een automonteur én oudijzerboer – dus autoschadeherstel is dan een mooie combinatie.” De reden dat hij voor Bekkers is gegaan en al 20 jaar is gebleven? ,,Je voelt je thuis hier. Het is een mooi bedrijf en we maken mooie auto’s. En als het goed is dan is het goed. Daarnaast merk je dat je steeds meer vrijheid en verantwoordelijkheid krijg. Die waardering is heel fijn.”

Met trots laten zien

,,Je krijgt hier de tijd om een auto echt goed te maken, en dat het resultaat er zijn mag dat krijg je ook terug van collega’s.” vertelt David, ,,Vaak maken we foto’s van de onderdelen die we gerepareerd hebben. Die laten we aan elkaar zien, maar ook thuis. Je voelt je wel trots als je een hele heftige deuk weer mooi strak hebt kunnen maken!”

Doorgroeien

We vinden het bij Bekkers belangrijk dat iedereen een kans krijgt om zichzelf te bewijzen en te ontwikkelen. David: ,,Ik kwam hier echt bleu binnen, als BBL student. Ik werkte hier vier dagen en ging de andere dag naar school.” Vanuit die positie is hij doorgegroeid naar tweede en toen naar eerste autoschadehersteller. Hij heeft nu zelf zijn certificaat Bentley Approved Technician op zak. ,,Ik heb hier veel cursussen en opleidingen kunnen volgen waardoor ik nu werk als plaatwerker/monteur. Daar ben ik heel dankbaar voor.”

Passie voor het werk

Het mooiste van het vak? ,,Om een auto natuurlijk weer zo mooi mogelijk te maken.” vertelt David, ,,Je werkt natuurlijk hier omdat je een feeling of passie met auto’s hebt. Het mooie is dat je hier ook auto’s mag maken van bouwjaar 1934 tot gloednieuwe wagens. Van stadsauto's tot racewagens. Ik ga elke dag weer met plezier naar mijn werk.”

 

Ook werken in dit team vol enthousiaste en gedreven collega's?

Bekijk nu al onze vacatures door hier te klikken.

Staat de vacature waarnaar u opzoek bent er niet tussen?

Wij staan altijd open voor open sollicitaties!

Autoschade Service
Autoschade Exclusief
Campers Caravans
Oldtimer Restauratie
Special Design Paints
UW SCHADE IN ERE HERSTELD